A szőrápolás a tavaszi vedlés idején is fontos!

Nyakunkon a március, lassan elkezd ébredezni a természet. Ezt bizony érzik a kutyáink is, és megkezdődik a tavaszi vedlés időszaka. Ilyenkor a meleg aljszőrzetet egy kevésbé hőtartó, durvább szőr váltja le. A vedlés közben érdemes odafigyelni a megfelelő szőrápolásra, amivel egyrészt meggyorsíthatjuk, másrészt megkönnyíthetjük kutyánknak a folyamatot.

Naponta egyszer keféljük át a bundájukat speciális bontókefével, így ki lehet szedni a már kihullott szőröket. Ha azt szeretnénk, hogy a nyári bunda puhább és fényesebb legyen, azt a többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag olajakkal segíthetjük elő. Nagyon jó például a lazac- és a lenmagolaj, de a kutya méretét figyelembe véve ne adjunk neki többet napi 1-3 teáskanálnál, mert hasmenést okozhatunk vele!

Amennyiben további kérdéseid lennének a vedléssel, illetve a szőrzet ápolásával kapcsolatban, keresd fel kutyakozmetikus képzésekkel is foglalkozó cégünket! Ha szeretnél a témában komolyabban is elmélyülni, akkor pedig jelentkezz bátran kutyakozmetikus tanfolyamunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük