A nyári szőrápolás nem egyenlő a nyírással!

A kutya bundája egész évben megkívánja a körültekintő ápolást a lakásban tartott és a kerti kutyáknál is. Vannak gazdik, akik pusztán jóindulatból olyan döntéseket hoznak, amik valójában nem szolgálják a kedvencük javát. A kutya szőrzetének ápolása számos félreértést hordoz magában, különösen akkor, ha nem hozzáértő gazdik vágnak bele. A nyári szőrápolás is ilyen téma.

nyári szőrápolásnak semmiképpen sem része a kutyák bundájának lenyírása! A kutya bundája egy sokoldalú és a természet által tökéletesen megalkotott dolog. Télen melegen tart, nyáron pedig biztosítja az állat számára az optimális hőmérsékletet. A nyári bunda szigetel és megóv a túlmelegedéstől, a leégéstől.

Az ebek tehát nem igénylik a nyírást, maximum akkor, ha divatos formát szeretnének adni nekik a gazdik. Szüksége van ugyanakkor szakemberre a nagy szőrrel rendelkező kutyáknak, amiknek van természetes szőrváltása, és ebben segít a kutyakozmetikus nyírás helyett.

nyári szőrápolást bízza minden esetben szakavatott kutyakozmetikusra, hiszen ezzel szolgálja a legjobban a kutyus jó közérzetét! Nyírás helyett elegendő vízzel és árnyékkal kedveskedjen kutyájának!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.