Kutyával a strandon

A kutyák nyáron szeretnek kimozdulni a gazdikkal és elkísérni a parkba, kirándulásra, de a vízpartra is őket. A vízpart sok kutya kedvenc helye, ahol szabadon pancsolhat, játszhat. A szabadságnak persze vannak határai, amit a gazdinak kell kijelölnie annak érdekében, hogy a többi fürdőzőt, kirándulót ne zavarja a fröcskölés, rohangálás.

Megesik, hogy a kutyát kell átlendíteni a határon, szüksége van egy kis lökésre, hogy elemében érezhesse magát. Minden kutya tud úszni, de nem mindegyik tudja használni a lábait és olyan is akad, amelyik egyenesen idegenkedik a víztől. Egy gondos gazdi tudja, hogy mire van szüksége a kutyájának, ha kell rávezetni a helyes úszó technikára vagy akár távol tartani a víztől.

A kutyás strandolásnak megvannak a maga szabályai, sőt a kijelölt helye is. Mindig ügyeljen arra, hogy a kutya után is tisztán hagyja ott a helyet, ne engedje, hogy mások törölközőjére feküdjön vagy lelkesen elorozza a strandlabdákat. Végül a kutyus biztonsága is fontos, csak tiszta vízbe vigye, olyan helyet keressen, ami nem ismeretlen és nem rejt veszélyeket az állatra nézve!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük