Tappancsokra vigyázz, jön a kánikula!

A kánikulai napok végtelennek tűnően sorjáznak egymás után, nyáron valóban kutya meleg van, ami embert és állatot is egyaránt nagyon megvisel. A kutyatulajdonosok felelőssége, hogy gondoskodjanak a kedvencük védelméről. Röviden összefoglaljuk, hogy mire ügyeljen a gazdi, ha kimozdul kutyusával a forróságba.

A folyadék fogyasztás az állatnak is létszükséglet, hőségben mindig legyen Önnél víz, bárhová indulnak! Ahol van lehetőség egy kis fürdésre, ne fossza meg az állatot a hűs víz előnyeitől! Győződjön meg arról, hogy a kutyája nem zavar senkit és engedje, hogy a vízbe gázoljon! Nem lehet mindig csak pancsolni, de az állat hűtésére más módszer is van. A hűsítő szőnyeg vagy a kutyára adható hűsítő mellény valóban nagyon hatásos és nem is kerül sokba. Akár utazásra is magával viheti.

A hőségben minden pillanatok alatt felforrósodik, ezért ne hagyja kedvencét zárt helyen, különösen ne zárja autóba, mert rövid idő alatt megfulladhat. Ugyanígy ügyeljen rá, hogy kerülje a betont, fém felületeket, mert égési sérüléseket okoz az állat mancsain! Óvja nyáron is kedvencét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük