Ezek a karácsonyi és szilveszteri veszélyek kedvenceinkre

Az ünnepek idején a kisállatok több veszélyforrásnak is ki vannak téve. Vigyázzon kedvencére és óvja a balesetektől, karácsony és szilveszter napjaiban is!

A karácsonyi és szilveszteri veszélyek kedvenceinkre nagyon változatosak lehetnek. Az egyik, fő kockázati forrást nem más jelenti, mint az étel. Sok gazdi lágy szívű és hajlamos a kedvencét elhalmozni minden jóval. A túletetés azonban az állatot megbetegíti, sőt bizonyos ételek a halálát is okozhatják. Csokoládét soha ne adjunk a cicának, kutyának, de a szálkás halak vagy a szőlő, élesztő is nagyon veszélyes hozzávalók.

A finomságok mellett az ünnepi díszekre is ügyelni kell. A karácsonyfa égők, díszek, a szaloncukor akasztók legyenek biztos távolságban az állatoktól, maga a fenyőfa is könnyen baleset okozója lehet a játékos állatok számára. Égő lángot, gyertyát, koszorút se hagyjunk őrizetlenül.

A szilveszteri tűzijáték, petárda az egyik legborzasztóbb élmény a kisállatok számára, ne használjunk ilyet a közelükben, segítsünk nekik biztonságos környezetet teremteni a zajongás idejére!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük