Média/Videók

Szőrtípusok és azok ápolása – Ha szükséges, válasszon kutyakozmetikus mestert a gondoskodáshoz!

kutyakozmetikus

Minden évben, a tavaszi szezon kezdetekor előkerül a szőrápolás témája és annak fontossága, nem véletlenül. Ilyenkor a házi kedvencek levetik téli bundájukat, amihez érdemes egy kis segítséget nyújtaniuk a gazdiknak vagy pedig a kutyakozmetikus mestereknek. A kutyafajtákat többféle szőrtípus szerint csoportosíthatjuk; rövid, drót és szálkás, kettős, illetve félhosszú, hosszú és vegyes szőrzet.

  • Rövid szőrű fajta például a Francia bulldog, Mopsz és Boston terrier. Talán a legjobban hulló típus a rövid szőrzet, mellyel felveheti a harcot a gazda-kutya játék. A szakszerű ápolást érdemes kutyakozmetikusra bízni, aki speciális technikával és eszközzel távolítja el a szőrt.
  • A drót és szálkás szőrzetű kutya, mint a Drótszőrű foxterrier vagy a Szálkás szőrű tacskó, ápolását inkább szakemberre érdemes bízni, mivel a trimmelést a fajták szőrzetének megfelelően csakis egy kutyakozmetikus képes kivitelezni.
  • A kettős szőrzet is igényesebb, szakszerűbb gondoskodást igényel, mivel fedő- és aljszőrzetből áll. Ehhez a típushoz az északi fajták tartoznak, úgy mint Szibériai husky, Alaszkai malamut, Spiccek. Ezek a fajták erősebben is vedlenek, éppúgy, mint a félhosszú szőrzetűek, például a Német juhászkutya, ezért ajánlott ezt a folyamatot egy kicsit meggyorsítani. Vannak olyan kettős szőrzetű fajták, melyek nem vagy igen nehezen tudják levedleni a bundájukat, és mindenképp kutyakozmetikus mester segítségére van szükségük.
  • A hosszú szőrű kutyák, például az Afgán agarak, folyamatos ápolást igényelnek. Őket napi, de legalább heti rendszerességgel szükséges fésülni.
  • A vegyes szőrtípusba tartozó ebeket a drót és szálkás szőrzetűekhez hasonlóan szintén trimmelni kell, melyhez kozmetikushoz szükséges fordulni, de a gazda is tudja fésülgetni otthon a zászlókat. Ide tartozik például az Angol cocker spániel.

Ha további kérdései lennének a szőrápolással kapcsolatban vagy kutyakozmetikus mesterre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

Kicsinosítjuk kedvencét a téli bunda vedlésének időszakában is!

kutyakozmetikusVégre valahára beköszöntött a tavasz, amit oly régóta várt mindenki türelmetlenül. A közkedvelt évszak eljövetelét nemcsak az ébredő természet, az egyre több napsugaras óra jelzi, hanem a házi kedvencek is, mégpedig úgy, hogy vedlenek. Mivel a kutyáknak már nincs szükségük ilyen körülmények között tovább a meleg bundájukra, levedlik azt.  A szőrcsere másfél hónapig is eltarthat, ezért érdemes besegíteni kedvencének ebben a folyamatban, mégpedig úgy, hogy kutyakozmetikushoz fordul vele.

A kutyakozmetikus nemcsak segít a szakszerű szőrápolásban, hanem jó tanácsokkal is ellátja a gazdát a tavaszi teendőket illetően, így a házi kedvenc felhőtlenül élvezheti a jó időt. A vedlés miatt a kutyák rengeteget vakaróznak, hiszen valahogy meg kell szabadulniuk a téli bundától, ez pedig komoly bőrproblémákat is okozhat, ezért elengedhetetlen a szakember és a gazda közreműködése is a szőrváltásban.

Tavasszal az emberek is új frizurára vágynak, a kedvencének miért ne adná meg ezt, már csak egészsége érdekében is? Ha nem talált még kutyakozmetikust, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

 

 

Valóban hasznos a kutyaruha és a kutyacipő?

kutyaruha Kevés olyan ember van, aki ne sajnálna meg egy hideg időben reszkető kutyust. A kutyatakarók, kutyaruhák és kutyacipők egyre divatosabbak. Sok gazdi vásárol ilyesmit kedvencének, és beöltözteti egy-egy téli sétához, hogy megóvja a kutyust a hidegtől, a megfázástól. De vajon tényleg szükség van erre, és valóban jót teszünk ezzel a kedvencünknek?

Tény, hogy a kutyaruha azoknak az ebeknek biztosan jól jön, amik egyébként is rövid szőrű típusok vagy kis testűek. Nekik a vékony, rövid bundájuk nem véd igazán a hideg ellen és egy plusz réteggel nem ártunk nekik. A szoba kutyák, lakásban tartott ebek számára azért is lehet egy kutyaruha igen fontos kellék, mert ők már a lakás körülményeihez igazodtak, bundájuk is alkalmazkodott a komforthoz, így sok esetben már nem nő téli bundájuk. A vékonyabb téli szőrzet pedig egy kutyaruha nélkül nem véd úgy, mint kellene a hidegben, esőben.

Ha kérdése lenne kutyaruhával vagy egyéb témával kapcsolatban, keresse bizalommal kutyakozmetikánkat elérhetőségeink egyikén!

 

Az ünnepek alatt se etesse túl kedvencét!

Az ünnepek alatt se etesse túl kedvencét! A karácsonyi időszak az étkezések szempontjából igazi kihívásokat tartogat az emberek számára, hiszen mindenhol gazdagon megterített asztallal várják a rokonokat. Mivel sok háztartásban a kutyák családtagok, ők sem maradhatnak ki az ünnepi lakmározásból, amit, ahogy az emberek esetében, a házi kedvenceknél sem szabad túlzásba vinni. Állatinknál komoly szövődményeket okozhatnak a laktató, zsíros fogások.

A kutyák túletetésének enyhébb következménye a gyomorrontás. Ilyenkor nagyjából ugyanazokat a tüneteket produkálják az állatok, mint az emberek, azonban van ennél egy sokkal súlyosabb szövődmény, mégpedig a hasnyálmirigy gyulladás. Ez a komoly betegség főleg az olyan esetekben jelentkezik, amikor a kutya túl zsíros falatokat kapott nagy mennyiségben, vagy olyat evett meg, amit nem lett volna szabad. Nemcsak a zsíros ételek jelentenek veszélyt ilyenkor a házi kedvencre, hanem az édességek is. A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy a kutyáknak tilos csokoládét adni, mivel a kakaó mérgező az ebek számára. Kedvencével ne osztozzon a szaloncukron, sem más csokoládétartalmú nyalánkságon!

Vigyázzon háziállatára az ünnepi étkezések során is, fogadja meg kutyakozmetikánk jó tanácsait a karácsonyi időszakra! Ha további kérdései lennének a témával kapcsolatban, vagy igénybe venné kutyakozmetikánk szolgáltatásait, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken! Kutyakozmetikusaink igényes munkájukkal tökéletes külsőt varázsolnak kedvence számára.

Készítse fel kedvencét az ünnepekre!

Készítse fel kedvencét az ünnepekre!Az ünnepek előtti hetekben mind a kozmetikusokhoz, mind a fodrászokhoz igazi kihívás időpontot szerezni, hiszen mindenki tökéletes külsővel szeretné megünnepelni a karácsonyt. Ilyenkor nem szabad megfeledkezni a háziállatokról sem, legfőképp a kutyákról, akik ugyanúgy igénylik a törődést, és nekik is felüdülés, ha tisztán és ápoltan várhatják a karácsonyt. Ha Ön is szeretné, hogy kedvence jól érezze magát, ne felejtse el őt is bejelenteni kutyakozmetikushoz!

Ne csak a rendezett megjelenés miatt vigye kutyakozmetikushoz kedvencét, hanem a szakszerű ápolás érdekében is. Otthoni körülmények között komoly nehézséget jelent megfürdetni egy kutyát, ráadásul ezt nem lehet akármilyen samponnal megoldani. Egy rosszul kiválasztott termék irritálhatja az állat bőrét, egy bőrbetegség pedig az ünnepek előtt még nagyobb gond, mint általában. A fürdetést sem szabad túlzásba vinni ebben az időszakban, mert kiszárítja, merevvé és törékennyé teszi a szőrt. Ilyenkor, ünnepek előtt teljesen ideális az egyszeri, teljes körű kozmetikázás!

Ha kutyakozmetikushoz fordul az ünnepek előtt, még jelentős időt és energiát is megspórolhat, hiszen ameddig kedvence szépül, addig Ön intézheti a karácsonyi bevásárlást! Szolgáltatásunk igénybevételéhez vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!