Érvek és ellenérvek a kutyaruhával és a kutyacipővel kapcsolatban

A gondos gazdik rendszeresen hordják kedvencüket kutyakozmetikába, ahol profi ápolásban részesülnek. Főleg az ölebek, házi kedvencek kapnak rendszeres kezelést a kutyakozmetikákban, őket a kutyatulajdonosok féltő gonddal rajongják körbe, még kutyaruhát is adnak rájuk. Sokan úgy gondolják ez már túlzás, és a kutyaruha, kutyacipő csak divat és teljesen felesleges. Az igazság az, hogy a nagyobb testű, nagyobb szőrű, magasabb testhőmérsékletű kutyákon valóban felesleges, nem véletlenül nem látunk ilyet.

A kicsi, rövid szőrű, lakásban tartott ebek viszont valóban igénylik a kutyaruha és akár a kutyacipő viselését hideg és esős időben. Ezek a holmik megóvják őket a kihűléstől, megfázástól és felfázástól, ami könnyen bekövetkezhet hidegben, hiszen ezek a kutyusok sokszor csak párat tipegnek, nem pedig nyargalásznak, mint a nagyobb társaik. Arra viszont ügyeljünk, hogy a kutyaruha viselése a szőrt filcessé teszi, tehát szükség lesz télen arra, hogy a kutyussal többször látogassunk el a kutyakozmetikába profi kutya szőrápolásra.

Ha segítségre van szüksége, vagy jelentkezne kutyakozmetikus képzésre, hogy ne csak a saját kedvencét ápolhassa, forduljon hozzánk bátran!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük