A kutyakozmetikus melegben is segít! A kutyája fürdetését bízza szakemberre!

Minden gazdi szeretné a kutyájának megkönnyíteni a meleg nyári napok hőséggel teli óráit. Ehhez azonban nem árt jól ismerni a kutya igényeit, mert a meggondolatlan döntésekkel többet árthatnak az állatnak, mint amennyit használnak. A meleg elviselésében a kutyakozmetikus is segíthet.

A kutyáknak is melege van, a felhevült testük lehűtésén pedig nem a bundájuk lenyírása segít, hanem a víz. Az emberekhez hasonlóan a kutyáknak is szükségük van az elegendő folyadékra ahhoz, hogy ki ne száradjanak. Ne terhelje őket a gazdi túl nagy sétákkal és nagy kirándulásokkal, különösen ne a legnagyobb melegben. Ügyeljen arra, hogy ne csak friss vize legyen a kutyának, de hűvös árnyéka is, ne hagyja a gyorsan felmelegedő autóban se.

Miben tud segíteni ezen kívül egy kutyakozmetikus? A kutyusokat is felfrissíti a hűs fürdő, de ha nincs a közelben egy tó vagy folyó, akkor bízzuk a dolgot kutyakozmetikusra. A kozmetikusnál a kutya szőre tiszta lesz és anélkül szárad meg, hogy gombásodna, az állat pedig felfrissül kicsit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük