A vedlésnek ősszel is eljön az ideje!

A kutyák szőre évente kétszer cserélődik, egyszer tavasszal, egyszer pedig ősszel. Erre azért van szükség, hogy a bundájuk alkalmazkodni tudjon az időjárás jellemzőihez. A nyári, meleg hónapok előtt és a téli hideg előtt is a vedlés biztosítja, hogy az állat ne kapjon hőgutát, illetve ne legyen kitéve a mínuszoknak.

Az őszi vedlés egyik jellemzője, hogy valamivel több időt vesz igénybe, mint a tavasszal esedékes szőr csere. A kutyusok bundája ilyenkor jóval tömöttebb, sűrűbb lesz, a szálak hosszabbakká válnak. Ez az erősebb és vastagabb bunda tökéletesen hőszigeteli a kutya testét a hideg ellen. Természetesen nem minden fajta rendelkezik nagy bundával, így a rövidebb szőrű, kisebb testű kutyák a kinti séta során valamilyen melegítő réteget is igényelhetnek.

vedlés igénybe veszi az állatok szervezetét. A gazdiknak ilyenkor oda kell figyelniük arra, hogy az állat ne szenvedjen hiányt vízben, táplálékban, vitaminokban sem és a vedlés ideje alatt a bunda ápolására is figyelmet kell fordítaniuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük