A kullancsveszély ősszel is létezik!

A kullancsok szezonját sokan a nyári hónapokkal azonosítják, amikor a kirándulóknak vigyázni kell magukra. Az igazság az, hogy az őszi évszak is kedvez a kullancsok jelenlétének, mert a csapadékos, nedves közegben kifejezetten jól érzik magukat és egyébként is több száz kullancsfaj él hazánk éghajlatán is.

A gazdik tehát jobban teszik, ha fokozottan ügyelnek kedvencük egészségére ősszel is. A kullancsveszély mindenhol jelen van, ahol zöld övezet található. A kullancsok ellenőrzésére azonban nemcsak a kutyasétáltatás, kirándulás után kell sort keríteni, hanem minden adandó alkalommal. A kullancsokat elriasztani is lehet, az erre a célra kapható termékekkel. Javasoljuk, hogy az állat bundájának átvizsgálása mellett alkalmazzon ilyen termékeket is, a kullancsveszély csökkentése érdekében.

kullancsveszélyt komolyan kell venni, mert több, az állat egészségére káros betegséget is terjesztenek ezek az élősködők. Tájékozódjon minden elérhető lehetőségről, ami a kullancsok elleni küzdelemhez nélkülözhetetlen és óvja ősszel is a kedvencét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük