Média/Videók

 

Hogyan tisztítsuk a kutya füleit?

kutyák fülének tisztítása nem egyszerű feladat, hiszen nem szeretik, ha piszkálják a füleiket; a fültő vakargatása persze más. A lógó fülű kutyák esetében ráadásul ezt az eljárást jóval gyakrabban kell megejteni, mint azoknál, amelyek fülei állnak, hiszen ez utóbbiak jobban szellőznek, és emiatt a tisztulásuk is jobb. Ugyanígy problémát okoz, ha a kutya fülén belül sok szőr található, hiszen ilyenkor nehezebb a kutya fülének tisztítása, és bizonyos időközönként magát a szőrt is el kell távolítani.

kutya fülének tisztítása azért is fontos, mert ha elhanyagoljuk, abból gyulladás is lehet, és ha ezt tapasztaljuk, sürgősen fel kell keresni egy állatorvost. Heti egyszeri fültisztítás azonban megelőzi ezt a problémát. Ehhez nem kell más, mint fültisztító folyadék, amit kisállatboltokban lehet beszerezni, illetve vattapamacsok, amit bárhol. Jól jön még egy segítő, aki tartja a kutyát a tisztítási művelet közben, és ne feledkezzünk meg a jutalomfalatokról sem!

Ha egyedül nem sikerül a kutya fülének tisztítása, egy állatorvos vagy kutyakozmetikus könnyen, gyorsan és egyszerűen megoldja a problémát, de meg is tanítja, hogyan kell elvégezni otthoni körülmények között. A folyadékot a fülbe kell önteni, kicsit megmasszírozni, majd a fül belső felét egy vattapamaccsal áttörölni, ügyelve a hallójáratra. Gyorsan bele lehet jönni, de elsőre érdemes segítséget kérni hozzá.

Ha kérdése lenne a témával kapcsolatban, forduljon hozzánk megadott elérhetőségeinken!

Téli mancs- és tappancsápolás kutyakozmetikus mesterek segítségével

Télen is óvni kell kedvenceinket, akiket nemcsak a hideg tehet próbára, de a téli terep is. A városi utak, parkok ösvényein ilyenkor a jég és a hó az úr. Hiába olyan ellenálló a kutyusok mancsa, azért nem árt néha télen is meglátogatni egy kutyakozmetikus mestert tanácsokért, téli mancs- és tappancsápolás témában.

A kutyakozmetikus mester is elmondja majd, hogy annyit mindenképpen megtehet minden gazdi, hogy speciális termékkel ápolja a kutyus mancsait. Ezek a krémek óvják a tappancsokat a kirepedezéstől, kiszáradástól, biztosítják, hogy tovább ellenállóak legyenek.

Különösen a hosszabb szőrű ebeknél fontos figyelni arra, hogy a mancsokon a szőrt visszavágja a kutyakozmetikus mester, mert így elkerülhető, hogy a kavicsok, a jég beleragadjon, és a szőr összecsomósodjon.

A téli mancs- és tappancsápolásról tehát ne feledkezzen meg kutyusa érdekében, keresse fel tanácsért, segítségért a témában járatos kutyakozmetikus mestereket! Forduljon hozzák bátran!

Mit ne adjunk a kutyának karácsonykor?

Közeleg az ünnepi időszak, amikor az állatorvosi rendelők mindig szinte zsúfolásig tele vannak a túletetett, illetve emésztési zavarokkal, súlyosabb esetben mérgezés tüneteivel küzdő háziállatokkal. A karácsony nálunk, embereknél is sokszor jár hasfájással, mert a gazdagon terített asztalok láttán hajlamosak vagyunk túl sokat enni, ráadásul napokon keresztül. Nézzük, mi az, amit érdemes betartani a kutya karácsonyi táplálásával kapcsolatban!

Logikusnak tűnhet, hogy a kutya megeheti a megmaradt finom falatokat, azonban ezzel nagy hibát követünk el. A zsíros ételek hasfájást okozhatnak neki, a baromficsontok pedig szilánkosra törve felsérthetik a száját, illetve átlyukaszthatják a belső szervek falát. Semmiképp ne kapjon édességet a kutya! A nyírfacukor erős méreg nekik, de a csokoládé fogyasztása is az eb halálát okozhatja. Az állatokra súlyos hatással van az alkohol is: nehézlégzést, remegést, rohamokat, sőt, akár kómát is okozhat.

Ha gazdiként mindenképp szeretne kedvence kedvében járni az ünnepek idején, lepje meg számára egészséges, sokáig rágcsálható jutalomfalattal! Amennyiben kérdése van, forduljon bizalommal hozzánk!

Ha ősz, akkor szőrápolás és ivarzás!

kutyakozmetikus tanfolyamAhogy megjönnek a kicsit hűvösebb idők, kedvenceinken is rövid időn belül érezhető lesz a változás. Ilyenkor elhullajtják a nyári szőrüket, és helyette kinő a téli. Ez sokkal jobban véd a hidegtől, jobban ellenáll a szélnek és a csapadéknak is. A váltásban nagy segítséget jelenthet, ha ilyenkor meglátogatjuk vele a kutyakozmetikust.

A kutyakozmetikus munkája állat és ember szempontjából is hasznos, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy a kutya mihamarabb megszabaduljon a felesleges szőrtől. Az ősz egyúttal az ivarzás ideje is, így erre is kiemelt figyelmet kell fordítani. Mindenképpen javasolt a háziállatok ivartalanítása, kivétel persze, ha a cél a hivatalos tenyésztés. Az ivartalanítással sok betegség megelőzhető a nőstények esetében, míg a kanoknál jellemzően megszűnik az elcsavargás, szökés.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatos kérdése lenne, bátran forduljon hozzánk! Keressen fel minket kedvencével, kutyakozmetikusaink segítenek a bunda karbantartásában, valamint a karomvágásban! Ha bővebben érdekli a téma, esetleg ezzel szeretne foglalkozni, szeretettel várjuk Önt kutyakozmetikus tanfolyamunkon is!

A különböző kutyafajták kozmetikai igényeiről röviden

Fajtánként eltér, hogy mekkora a kutya igénye a kutyakozmetikai szolgáltatásokra. Röviden vegyük át, hogy melyik kutyafajtánál mire van szükség.

Vannak olyan kutyák, amelyeknél muszáj rendszeresen látogatni a kutyakozmetikust, mert megállíthatatlanul nő a szőrük, és csomósodásra hajlamos; ilyenek az uszkár, a bolognese és a havagnese. Más fajtáknál, mint például a német juhász, a dupla szőrzet miatt a fürdetés és az aljszőr szedése elegendő, sőt, géppel nem is szabad nyírni őket. Ugyanez vonatkozik az olyan rövid szőrű kutyákra is, mint a magyar vizsla, vagy a mopsz. A hosszú szőrű kutyákat, mint az afgán agár, a briard és a tibeti terrier, elég csak időnként kozmetikushoz vinni, egyébként az otthoni, rendszeres fésüléssel karban tartható a szőrzetük. Az olyan kutyák, mint a foxi, vagy a spánielek, egyedi eljárásban, úgynevezett trimmelésben kell, hogy részesüljenek időnként. A rendszeres kutyakozmetika-látogatást igénylő ebeket másfél-két havonta érdemes szakemberre bízni, így mindig jól ápoltak lesznek.

Amennyiben szeretne többet megtudni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

A nyár végi allergia okozhat szőrhullást a kutyáknál!

kutyakozmetikus A kutyusoknak sem kellemes a nyári hőség elviselése, de ezt még egyéb megpróbáltatások is tetézhetik. Az allergia nem csupán az emberek életében van jelen, hanem a kutyusokat is sanyargathatja nyári hónapokban, melyről egy jó kutyakozmetikában tájékoztatják a gazdikat. Mire lehet egy bundás négylábú allergiás?

Nagy százalékban a pollenek a felelősek, és ezek olyan allergiás reakciókat váltanak ki, mint amilyen a bőrirritáció. Az állat nem tudja, hogy nem szabad vakarnia magát, mert kisebesedik, csak szeretné megszüntetni a zavaró viszketést. Ha nem kap kezelést, az állat bőre gennyessé válhat és a kutyus szőre hullásnak indulhat.

Egy kutyus nemcsak a pollenekre lehet allergiás, hanem egyes kutyaeledelek is kiválthatják a kisállat szervezetéből az allergiát. Mit lehet tenni, hogy az allergiát megszüntessék, az ebből fakadó szőrhullást megállítsák? Létezik célzott immunterápia injekció kúrával és célszerű a viszketés megszüntetésére gyulladáscsökkentők adagolása. Természetesen a legfontosabb a diagnózis kikérése állatorvostól vagy akár kutyakozmetikus bevonásával.

Szeretné, hogy kis kedvence nyáron is jól érezze magát? Ügyeljen arra, hogy időben felismerje egy allergia esetleges tüneteit, és forduljon bátran kutyakozmetikánkhoz!

Tudjon meg többet a szívférgességről!

KutyakozmetikaA kutyáknál több olyan betegség is van, amire, ha a gazdik nem figyelnek, és nem gondoskodnak a megelőzésről, súlyos szövődményeket vagy akár halált is okozhatnak. Ilyen például a szívférgesség, ami itthon az elmúlt évek egyik legveszélyesebb betegségei közé sorolható. Megjelenését elsősorban az erőteljes felmelegedés váltotta ki: hazánkban a klímaváltozás hatására olyan vérszívók jelentek meg, amik a betegségért felelős fonálférgeket terjesztik.

A szívférgesség a fertőzött szúnyogok csípésével terjed. A csípés után 6-8 hónap múlva fejlődnek ki teljesen a férgek, amik akár 10-30 cm hosszúakra is megnőhetnek, majd a házi kedvenc szervezetében 7-10 évig is élhetnek. Ez idő alatt súlyos károsodást okoznak az állat szerveiben, és, ha elszaporodnak, majd vándorlásba kezdenek, elzárhatnak nagyobb artériákat, ami a kutya hirtelen halálát is okozhatja. Gyakori, hogy a fertőzött állatok hosszú ideig tünetmentesek, ezért fontos a folyamatos szűrésre és megelőzésre odafigyelni. A betegséget vérmintából vagy gyorsteszttel állapítják meg.

A szívférgesség megelőzéséhez nem elég a szúnyogok távoltartására alkalmas szerek használata! Mindenképp lárvaölő tulajdonsággal bíró, oldat formában is elérhető moxidectin és selamectin, valamint a milbemicin-oxim tartalmú tablettákra van szükség.

Kutyakozmetikánkban, ha a szívférgességgel összefüggő tüneteket észlelünk, mindenképp jelezzük a gazdik felé. Jöjjön el Ön is kedvencével kutyakozmetikánkba, ahol rendezett körülményekkel várjuk Önöket! Amennyiben kutyakozmetikánk szolgáltatásairól szeretne bővebb információkat megtudni, abban az esetben vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Ha nyár, akkor kullancsveszély!

kutyakozmetikaNyáron gyakori problémát okoznak a kutyákba belemászó kullancsok. Sajnos kedvenceinknél is olyan veszélyesek ezek a vérszívók, mint az embereknél, ezért fontos a megelőzés, a megfelelő védekezés. Ehhez alkalmazhatunk bolha- és kullancselleni nyakörvet, spot on cseppeket, valamint gyógyszert. Ha azonban mégis kullancsot találunk az állatban, vagy a kutyakozmetikában hívják fel a figyelmünket a problémára, fontos, hogy figyeljük az állatot, és ha babéziára utaló tüneteket észlelünk rajta, azonnal forduljunk állatorvoshoz!

A babéziával fertőzött kutyán általában néhány nap lappangási idő után jelentkeznek a tünetek. Magas láz, étvágytalanság, bágyadtság, gyengeség, kedvetlenség lesz a jellemző, később a vizelet csokoládébarnára változik. A betegség szövődményei is igen súlyosak lehetnek: veseprobléma, hasnyálmirigy gyulladás, bénulás, idegrendszeri károsodás. Fontos tudni, hogy a babézia időben felismerve és kezelve jó eséllyel gyógyítható. Kezelés nélkül azonban a kutya néhány napon belül belepusztul!

Amennyiben a legjobbat szeretné kedvencének, figyeljen kutyakozmetikánk tanácsaira! Ha szeretne még többet tudni a babéziáról vagy kutyakozmetikánkra bízná az eb bundájának ápolását, forduljon bizalommal hozzánk!

 

Szőrtípusok és azok ápolása – Ha szükséges, válasszon kutyakozmetikus mestert a gondoskodáshoz!

kutyakozmetikus

Minden évben, a tavaszi szezon kezdetekor előkerül a szőrápolás témája és annak fontossága, nem véletlenül. Ilyenkor a házi kedvencek levetik téli bundájukat, amihez érdemes egy kis segítséget nyújtaniuk a gazdiknak vagy pedig a kutyakozmetikus mestereknek. A kutyafajtákat többféle szőrtípus szerint csoportosíthatjuk; rövid, drót és szálkás, kettős, illetve félhosszú, hosszú és vegyes szőrzet.

  • Rövid szőrű fajta például a Francia bulldog, Mopsz és Boston terrier. Talán a legjobban hulló típus a rövid szőrzet, mellyel felveheti a harcot a gazda-kutya játék. A szakszerű ápolást érdemes kutyakozmetikusra bízni, aki speciális technikával és eszközzel távolítja el a szőrt.
  • A drót és szálkás szőrzetű kutya, mint a Drótszőrű foxterrier vagy a Szálkás szőrű tacskó, ápolását inkább szakemberre érdemes bízni, mivel a trimmelést a fajták szőrzetének megfelelően csakis egy kutyakozmetikus képes kivitelezni.
  • A kettős szőrzet is igényesebb, szakszerűbb gondoskodást igényel, mivel fedő- és aljszőrzetből áll. Ehhez a típushoz az északi fajták tartoznak, úgy mint Szibériai husky, Alaszkai malamut, Spiccek. Ezek a fajták erősebben is vedlenek, éppúgy, mint a félhosszú szőrzetűek, például a Német juhászkutya, ezért ajánlott ezt a folyamatot egy kicsit meggyorsítani. Vannak olyan kettős szőrzetű fajták, melyek nem vagy igen nehezen tudják levedleni a bundájukat, és mindenképp kutyakozmetikus mester segítségére van szükségük.
  • A hosszú szőrű kutyák, például az Afgán agarak, folyamatos ápolást igényelnek. Őket napi, de legalább heti rendszerességgel szükséges fésülni.
  • A vegyes szőrtípusba tartozó ebeket a drót és szálkás szőrzetűekhez hasonlóan szintén trimmelni kell, melyhez kozmetikushoz szükséges fordulni, de a gazda is tudja fésülgetni otthon a zászlókat. Ide tartozik például az Angol cocker spániel.

Ha további kérdései lennének a szőrápolással kapcsolatban vagy kutyakozmetikus mesterre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

Kicsinosítjuk kedvencét a téli bunda vedlésének időszakában is!

kutyakozmetikusVégre valahára beköszöntött a tavasz, amit oly régóta várt mindenki türelmetlenül. A közkedvelt évszak eljövetelét nemcsak az ébredő természet, az egyre több napsugaras óra jelzi, hanem a házi kedvencek is, mégpedig úgy, hogy vedlenek. Mivel a kutyáknak már nincs szükségük ilyen körülmények között tovább a meleg bundájukra, levedlik azt.  A szőrcsere másfél hónapig is eltarthat, ezért érdemes besegíteni kedvencének ebben a folyamatban, mégpedig úgy, hogy kutyakozmetikushoz fordul vele.

A kutyakozmetikus nemcsak segít a szakszerű szőrápolásban, hanem jó tanácsokkal is ellátja a gazdát a tavaszi teendőket illetően, így a házi kedvenc felhőtlenül élvezheti a jó időt. A vedlés miatt a kutyák rengeteget vakaróznak, hiszen valahogy meg kell szabadulniuk a téli bundától, ez pedig komoly bőrproblémákat is okozhat, ezért elengedhetetlen a szakember és a gazda közreműködése is a szőrváltásban.

Tavasszal az emberek is új frizurára vágynak, a kedvencének miért ne adná meg ezt, már csak egészsége érdekében is? Ha nem talált még kutyakozmetikust, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

 

 

Valóban hasznos a kutyaruha és a kutyacipő?

kutyaruha Kevés olyan ember van, aki ne sajnálna meg egy hideg időben reszkető kutyust. A kutyatakarók, kutyaruhák és kutyacipők egyre divatosabbak. Sok gazdi vásárol ilyesmit kedvencének, és beöltözteti egy-egy téli sétához, hogy megóvja a kutyust a hidegtől, a megfázástól. De vajon tényleg szükség van erre, és valóban jót teszünk ezzel a kedvencünknek?

Tény, hogy a kutyaruha azoknak az ebeknek biztosan jól jön, amik egyébként is rövid szőrű típusok vagy kis testűek. Nekik a vékony, rövid bundájuk nem véd igazán a hideg ellen és egy plusz réteggel nem ártunk nekik. A szoba kutyák, lakásban tartott ebek számára azért is lehet egy kutyaruha igen fontos kellék, mert ők már a lakás körülményeihez igazodtak, bundájuk is alkalmazkodott a komforthoz, így sok esetben már nem nő téli bundájuk. A vékonyabb téli szőrzet pedig egy kutyaruha nélkül nem véd úgy, mint kellene a hidegben, esőben.

Ha kérdése lenne kutyaruhával vagy egyéb témával kapcsolatban, keresse bizalommal kutyakozmetikánkat elérhetőségeink egyikén!

 

Az ünnepek alatt se etesse túl kedvencét!

Az ünnepek alatt se etesse túl kedvencét! A karácsonyi időszak az étkezések szempontjából igazi kihívásokat tartogat az emberek számára, hiszen mindenhol gazdagon megterített asztallal várják a rokonokat. Mivel sok háztartásban a kutyák családtagok, ők sem maradhatnak ki az ünnepi lakmározásból, amit, ahogy az emberek esetében, a házi kedvenceknél sem szabad túlzásba vinni. Állatinknál komoly szövődményeket okozhatnak a laktató, zsíros fogások.

A kutyák túletetésének enyhébb következménye a gyomorrontás. Ilyenkor nagyjából ugyanazokat a tüneteket produkálják az állatok, mint az emberek, azonban van ennél egy sokkal súlyosabb szövődmény, mégpedig a hasnyálmirigy gyulladás. Ez a komoly betegség főleg az olyan esetekben jelentkezik, amikor a kutya túl zsíros falatokat kapott nagy mennyiségben, vagy olyat evett meg, amit nem lett volna szabad. Nemcsak a zsíros ételek jelentenek veszélyt ilyenkor a házi kedvencre, hanem az édességek is. A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy a kutyáknak tilos csokoládét adni, mivel a kakaó mérgező az ebek számára. Kedvencével ne osztozzon a szaloncukron, sem más csokoládétartalmú nyalánkságon!

Vigyázzon háziállatára az ünnepi étkezések során is, fogadja meg kutyakozmetikánk jó tanácsait a karácsonyi időszakra! Ha további kérdései lennének a témával kapcsolatban, vagy igénybe venné kutyakozmetikánk szolgáltatásait, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken! Kutyakozmetikusaink igényes munkájukkal tökéletes külsőt varázsolnak kedvence számára.

Készítse fel kedvencét az ünnepekre!

Készítse fel kedvencét az ünnepekre!Az ünnepek előtti hetekben mind a kozmetikusokhoz, mind a fodrászokhoz igazi kihívás időpontot szerezni, hiszen mindenki tökéletes külsővel szeretné megünnepelni a karácsonyt. Ilyenkor nem szabad megfeledkezni a háziállatokról sem, legfőképp a kutyákról, akik ugyanúgy igénylik a törődést, és nekik is felüdülés, ha tisztán és ápoltan várhatják a karácsonyt. Ha Ön is szeretné, hogy kedvence jól érezze magát, ne felejtse el őt is bejelenteni kutyakozmetikushoz!

Ne csak a rendezett megjelenés miatt vigye kutyakozmetikushoz kedvencét, hanem a szakszerű ápolás érdekében is. Otthoni körülmények között komoly nehézséget jelent megfürdetni egy kutyát, ráadásul ezt nem lehet akármilyen samponnal megoldani. Egy rosszul kiválasztott termék irritálhatja az állat bőrét, egy bőrbetegség pedig az ünnepek előtt még nagyobb gond, mint általában. A fürdetést sem szabad túlzásba vinni ebben az időszakban, mert kiszárítja, merevvé és törékennyé teszi a szőrt. Ilyenkor, ünnepek előtt teljesen ideális az egyszeri, teljes körű kozmetikázás!

Ha kutyakozmetikushoz fordul az ünnepek előtt, még jelentős időt és energiát is megspórolhat, hiszen ameddig kedvence szépül, addig Ön intézheti a karácsonyi bevásárlást! Szolgáltatásunk igénybevételéhez vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!