Kutyakozmetikus Tanfolyam

Kuytakozmetikus Tanfolyam

A bunda a kutya ékszere, öltöztet és kiemeli az egyéniséget!

Tanfolyam utáni érdeklõdés:

Klemens Katalin: 06-30-779-81-56

email: info@tapis-oktatas.com

Tapis Oktató és Szolgáltató Bt.

Adószám: 22229779-1-03

Kutyakozmetikus képzés száma: 108844004

Nyilvántartási szám: B/2020/003967
Engedélyszám: E/2020/000050

k

k

kA beiratkozás folyamatos a létszám beteléséig! Beiratkozni előre egyeztetett időpontban lehet!

Ügyfélszolgálati munkatárs: Vida Virág 0630/779 8157; Klemens Katalin 0630/779 8156
Helyszín: 2310 Szigetszentmiklós, Zivatar utca 5.

108844004 számú Kutyakozmetikus megnevezésű szakképesítés

A kutyakozmetikus feladata az Európában leggyakrabban előforduló kutyafajták ismerete alapján az állat szakszerű kozmetikai és egyéb ápolási teendőinek ellátása, illetve a tevékenységhez kapcsolódó szakmai tanácsadás, valamint a vállalkozás megteremtése és működtetése. A kutyakozmetikus képes felismerni az Európában leggyakrabban előforduló kutyafajtákat és azokat a fajtaleírásuknak és szőrtípusuknak megfelelő, szakszerű kozmetikai ellátásban részesíteni, egyéb ápolási feladatokat elvégezni, otthoni kozmetikai ápoláshoz szaktanácsot adni. Munkája során szoros kapcsolatot tart az állattartóval, törekszik az ügyféllel való hatékony kommunikációra. Feladatát az állatvédelmi szempontokat folyamatosan szem előtt tartva látja el. Képes elvégezni a kozmetikai ellátás során az állatok balesetmentes, szakszerű rögzítését, figyelemmel kíséri a rábízott állatok egészségi állapotát, életjelenségeit, viselkedését. Szükség esetén gondoskodik az állatok szakszerű, higiénikus elhelyezéséről. Ismeri a kutyák anatómiáját, gyakoribb betegségeit, ezen alapismeretek birtokában képes megkülönböztetni az egészséges és beteg állatot. Indokolt esetben állatorvosi konzultációt javasol. Tisztában van az állatorvosi tevékenység fogalmával legalapvetőbb, a kutyakozmetikai ellátás szempontjából legfontosabb jogszabályi vonatkozásaival, a jogosulatlan tevékenység elkerülése érdekében. Munkájával összefüggésben felmerülő adminisztrációs feladatok elvégzéséhez felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezik. A szolgáltatáshoz kapcsolódó vállalkozási ismeretek elsajátítása révén megteremti és működteti a vállalkozását, és biztosítja a kutyakozmetikai szalon működtetéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételek meglétét. Munkája során betartja az állatvédelmi-, a munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat. Folyamatosan képzi magát, figyelemmel követi a szakmai újdonságokat, törekszik a hazai szakmai anyagok és a nemzetközi trendek megismerésére.

Gyakorlati helyszínek:

Budapesten ( IX.Dési Huber utca 3. Tapi Kutyakozmetika) vagy szabadon választott helyen történik.

Programkövetelmény-modul neve:

01 Általános kinológia, óraszám: 55 óra

02 Állategészségügyi és etológiai alapismeretek, óraszám: 45 óra

03 Kutyakozmetikai ismeretek, óraszám: 200 óra

04  Vállalkozási alapok (Kutyakozmetika), óraszám: 28 óra

A képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése

Elmélet aránya: 35%

Gyakorlat aránya: 65%

Időtartama: 328 óra

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele:

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről a képző intézmény által kiállított tanúsítvány

Képzési költségek:

 • Tanfolyamdíj: 395.000.-Ft helyett most akciós áron 323.900.-Ft, mely tartalmazza a gyakorlati oktatást is!

JELENTKEZÉSEKET ÉRKEZÉSI SORRENDBEN TUDJUK FOGADNI!

Érdeklődjön, jelentkezzen a 06/30-779-8156-os számon vagy az info@tapis-oktatas.com e-mail címen, illetve jelentkezését leadhatja a jelentkezés menüpontnál.

VÁRJUK JELENTKEZÉSÜKET!

Amit a kutyakozmetikus tanfolyamról és szakmáról tudni kell:

Mindenekelõtt jó, ha tudod, hogy ez egy olyan munka, amit álló testtartásban, zárt helyiségben végzel, s kisebb fizikai igénybevételnek is ki vagy téve nap mint nap. Kutyakozmetikusnak lenni nem csupán a nyírást jelenti. Ezen túl, ha kutyakozmetikus leszel, a következõ feladatokra számíthatsz: sok-sok szõ rbontás, trimmelés, színezés, fõ nözés, egészségügyi feladatok ellátása (fül, szem, karom, bûzmirigy) vagy akár tanácsadás. Ismerned kell a kutyák standard leírását, hogy optikailag tudj javítani a testarányokon, ki tudd hangsúlyozni a szépet és elkendõ zni a kevésbé jót. Továbbá tudnod kell bánni az állatokkal és az emberekkel, hiszen az állatok nem maguktól jönnek el hozzád, és bizonyos adminisztrációs feladatokat is el kell majd látnod. Ahhoz, hogy kutyakozmetikus lehess, bizonyos szakmai követelményeknek is meg kell felelned, például rendelkezned kell a szükséges szinten kynológiai, ápolási, állategészségügyi és állatvédelmi ismeretekkel, ismerned kell, hogy milyen szõ r típusok léteznek, aztán a használható szõ rmosó- és szõ rápoló szereket és más vegyi anyagokat. Jártasnak kell lenned a különbözõ fajták „divattörténetében” is! Képes kell, hogy légy kézi és gépi nyírásra, tudnod kell trimmelni, a megfelelõ hobbi fazon kiválasztására (ami persze, a gazdi kérésétõ l, a kutyus fajtájától-szõ rtípusától, szõ r minõ ségétõ l stb. is függ). És ami szintén elengedhetetlen követelmény, hogy betartsd a higiéniai, munkavédelmi, balesetvédelmi és környezetvédelmi elõ írásokat. Egyszóval, amint látod, itt is jócskán vannak elvárások, de ne ijedj meg! Minden foglalkozás legalább ennyi feltétellel jár, s ami még lényegesebb, mindenki képes azokat teljesíteni, ha tényleg szeretné.

Mit csinál egy kutyakozmetikus?

A legtöbb ember szereti a szép és esztétikus dolgokat, fõ leg, ha magán illetve maga mellett hordhatja azokat. Ilyen lehet a kutyánk „frizurája” is, de azt elkészíteni azonban nem mindenkinek van érzéke. Ebben vannak segítségünkre a kutyakozmetikusok, akik a kutyanyírás minden fortélyát ismerik. A kutyakozmetika nem a mai kor találmánya. A régmúlt idõ kben is nyírták az állatokat, de inkább a praktikusság szempontjából. Fejlõ dése akkor indult el igazán, amikor teret hódítottak a kiállítások. Manapság gyakoribb a hobbitartók között elterjedt rövidebb „sportosfazon”, de a kiállítások is igen népszerûek. A kutyakozmetika nincs nemhez kötve. Egyre több férfi választja magának ezt a hivatást. Sõ t, ha belegondolsz, régen a felcserek elsõ sorban férfiak voltak és ezt a munkát õ k végezték. Késõ bb lett ez amolyan nõ i szakma, viszont most már óriási számban találunk férfi kutyakozmetikust is.

Kuytakozmetikus Tanfolyam Modulok:
 • 11030-12   Általános kinológia
 • 11031-12    Kutyakozmetikai ismeretek
 • 11032-12   Vállalkozási alapok (kutyakozmetika)

Milyen képességekkel kell rendelkezned?

Szükséged van jó esztétikai érzékre, esztétikailag kielégítõ megjelenésre (akárkire ugyanis nem bízza rá kutyáját az ember, fontos, hogy a kutyakozmetikus is megnyerõ , azaz ápolt legyen a külseje). Jó kézügyességre, viszonylag gyors munkatempóra (hiszen egy kutyanyírásnem tarthat reggeltõ l estig, az állatok nem annyira türelmesek), önálló munkavégzésre, jó kapcsolatteremtõ képességre, nagy állatszeretetre és türelemre, végül, de nem utolsó sorban pedig udvarias magatartásra.

Mikor nem lehet valakibõl kutyakozmetikus?

Sajnos, vannak olyan tényezõ k, melyek megakadályozhatnak abban, hogy kutyakozmetikus légy (ezek zömmel szakorvosok véleménye szerint gátolhatnak meg a dologban)! Gond lehet, ha mozgásszervi problémákkal rendelkezel, az állandó állás miatt. Krónikus légzõ szervi betegségek, allergiás hajlam, a kéz krónikus bõ relváltozásai, beszédértést akadályozó halláskárosodás (ezt persze, egyénileg bírálják el), epilepszia, rossz látásélesség (még szemüveggel is), ezek sajnos mindakadályozhatnak abban, hogy kutyakozmetikus lehess. Szakmai elõ képzettségre nincs szükséged, viszont a 18. évedet be kelltöltened ahhoz, hogy elkezdhesd ezt a sulit. Érettségi feltétel, persze az soha nem árt, ha van.

Igazi kutyabarát vagy és szeretnél a munkád során is velük foglalkozni?

kutyakozmetikus tanfolyamAkkor neked találták ki a kutyakozmetikus tanfolyamot!

A kutyakozmetikus képzés előnye, hogy olyan szakma birtokában lehetsz, amely biztos megélhetést nyújt majd számodra. Egyre több kutyakozmetikával foglalkozó cég lát napvilágot, amiből az következik, hogy egyre csak nő a szakmájukhoz értő kutyakozmetikusok iránti kereslet.

A kutyakozmetikus képzésünkön megkapod a szakmához elengedhetetlen ismereteket mind az elmélet, mind pedig a gyakorlat tekintetében. Tudásoddal felvértezve egyszerűen el tudsz majd helyezkedni és kellemes környezetben kamatoztathatod tehetséged. Ráadásul a kutyákkal való foglalkozás jót tesz a léleknek is, hiszen a kutyakozmetikus olyan kivételezett, aki számára a kutyák iránti szeretetért és törődésért még fizetést is kap.

Ha valóban érzel elhivatottságot a kutyák csinosításához, akkor ne habozz, jelentkezz hozzánk még ma!

Remek oktatók, profi felszerelések és hasznos tudás vár rád kutyakozmetikus tanfolyamunkon!

Hogyan neveljük kedvencünket szobatisztaságra?

A felelős kutyatartásba nem csupán a kölyökkutya szeretgetése tartozik, már kicsi korától meg kell tanítanunk néhány alapvető szabályra az állatot. Ide tartozik a szobatisztaság kérdése is.

Amikor meglátjuk, hogy kis kedvencünk az új szőnyegre piszkított, felkapjuk a vizet és kiabálni kezdünk. A hangosabb szó tekintélyt parancsol az állatnak, ám következetesen kell alkalmazni. Meg kell mutatni neki, hogy amit tett, az nem jó. Türelemmel kell az állathoz fordulni, de fontos, hogy ne legyünk elnézőek vele szemben azért, mert aranyos. Másképp nem tanulja meg, amit szeretnénk elérni.

A két hónaposnál fiatalabb ebeket még 1-2 óránként sétáltatni kell, hogy ne a szobában végezzék el dolgukat. Ez odafigyelést és törődést igényel. Abból vehetjük észre, hogy éppen sétálni kell vinni, ha a kölyök körbe-körbe járkál, keresi a helyét. Ha sikerül jó helyre piszkítania, akkor minden esetben dicsérjük, jutalmazzuk meg. Ha megfigyeljük, hogy van egy kedvenc helye, akkor érdemes következetesen oda vinni az állatot. A kutyák szaglása nagyon kifinomult, ez alapján azonnal fel fogja ismerni a környezetet.

Ha türelemmel fordulunk kiskutyánkhoz, bármire megtaníthatjuk. A jó gazdi nem csak szeretetével, hanem szigorúságával is neveli az állatot.

Ha szeretnél többet megtudni a kutyákról, jelentkezz tanfolyamaink valamelyikére!

Miért érdemes elvégezni a kutyakozmetikus tanfolyamot?

A kutya számos állatbarát körében kedvelt háziállat és egyben család része, ám a problémásabb házi kedvencek szakszerű ápolását kevesen tudják elvégezni. Ilyen esetben inkább felkeresnek egy profi kutyakozmetikust, aki rövid idő alatt rendbe hozza kutyájuk szőrét, karmait és eltávolítja az összegubancolódott szőrcsomókat, toklászokat a kutya szőréből. A kutyák szőrének ápolása nem csupán esztétikai szempontból fontos, hiszen a toklászok, kullancsok megbújnak a hosszabb, gubancos szőrben, gyakran fájdalmat okozva ezzel az állatnak.

A kutyakozmetikus ezért igen népszerű szakma, melyet most könnyedén elsajátíthatsz, ha Te is kedveled az állatokat. A tanfolyam elvégzése után egy államilag elismert OKJ-s bizonyítványt szerzel, melynek birtoklásával elindíthatod önálló kutyakozmetikus vállalkozásodat.

Tanfolyamunkhoz csupán egy alapfokú iskolai végzettségre van szükséged! Jelentkezz hozzánk kutyakozmetikus tanfolyamra, melyet akár munkavégzés mellett is elvégezhetsz, hiszen rugalmas időbeosztásunkkal igyekszünk mindenkinek megadni a lehetőséget a tanulásra! Kérdéseiddel keress fel minket bizalommal!

Miért vigyük kedvencünket kutyakozmetikushoz?

tapi-kutyakozmetika.huManapság a kozmetika nem csak a szépítésről szól, hanem higiéniai okokkal is összefügg. A kutyakozmetikusok olyan szakképzett emberek, akik tudják, hogyan kell megfelelően kezelni a különféle apróbb problémákat, tudják milyen szereket érdemes használnunk kedvencünk ápolása során, hogy mindig komfortosan érezze magát és egészséges maradjon.
 • Meg tudja különböztetni az eltérő szőrfajtákat és azokat megfelelően megnyírni.
 • Tudja, hogy milyen kozmetikumokat érdemes használni a megfelelő szőrápolás érdekében.
 • A kutyus karmait szakszerűen ápolja, és optimális méretűre vágja és reszeli, hogy ne maradjanak rajta éles felületek.
Ezekkel a kutyakozmetikai beavatkozásokkal nagyobb eséllyel kerülhetjük el azt, hogy kutyánk bundájában kártevők ragadjanak meg, vagy a megfelelő időben történő nyírással könnyebben viselik majd el a nyári meleget. Tedd könnyebbé az állatok és a gazdik mindennapjait szakszerű kezelésekkel, vagy tanácsokkal! Ha a kutyakozmetikus képzés iránt érdeklődsz, fordulj hozzánk bizalommal kérdéseiddel és jelentkezz!

Miért kell a lakásban tartott kutyát gyakrabban kozmetikushoz vinni?

tapi-kutyakozmetika.huA kutyakozmetikus tanfolyam elvégzése után tudni fogjuk, hogy mi a különbség egy lakásban és egy szabadban tartott kutya között – szőrügyileg. Ez igencsak fontos, hiszen a különböző térben élő kutyák ápolási igénye eltér egymástól. Ehhez adunk most egy kis segítséget. Fontos tudni, hogy a lakásban tartott kutyák egész évben vedlenek, mert mesterséges fénynek és hőmérsékletnek vannak kitéve, viszont egy kis lakásban hamar összegyűlik az elhullajtott szőr, vagyis sűrűbben kell fésülni a kutyát, és a megfelelő ápolásra is oda kell figyelni! A másik fontos dolog, hogy mivel a lakások többsége szőnyeggel van burkolva, esetleg parkettázottak, a kutya karma nem kopik el eléggé – ez azért olyan rossz, mert a hosszú karom fájdalmas is lehet, ezért ajánlott kutyakozmetikussal rendszeresen levágatni azokat. Ha Te is szeretnéd megtanulni, hogyan kell ápolni a benti kutyákat, iratkozz be még ma kutyakozmetikus tanfolyamunkra. További információkért tekintsd meg honlapunkat és keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

Télen sem elhanyagolható a kutyakozmetika!

tapi-kutyakozmetika.hu.ujA hideg idő beköszöntével is gondolnunk kell kedvencünk ápolására, télen sem hanyagolhatjuk el a kutyakozmetikai kezeléseket. Miért? Ez a szakma nem csak a kutyus szépítését jelenti, a kutyakozmetika komoly higiéniai beavatkozásokat is magába foglalja! Télen is ugyanúgy vissza kell vágni a szőrt és ápolni, a csomósodások elkerülése végett. A tappancsok közül is ki kell vágni a szőrt rendszeresen, és nem csak azért, mert így sétáltatás közben a hó kevésbé tapad meg, hanem mert a makacs szőrcsomók nyomhatják a kutya talpát. Emellett a sózott talajra is gondolni kell, ami kikezdheti az állat tappancsát. A karmokat is rendszeresen vissza kell vágni, mert a túlnőtt karom fájdalmat okozhat járáskor, és komoly balesetet rejt magában télen is. A fülszőr elhanyagolása akár gyulladást is okozhat, és a bűzmirigyeket is rendszeresen ki kell nyomni, ha szükséges. Arra is kell gondolni, hogy hiába a kutyaruha, ami egyébként nagyon hasznos, viszont egyes fajtáknál szőrzettípustól függően, a kutyaruha miatt a lábakon, a hajlatokban, mozgásnál összefilcesedik a szőr és ismét megjelennek a csomók. Ápold szakszerűen kedvencedet télen-nyáron, és ha szeretnél többet megtudni a szakmáról, jelentkezz kutyakozmetikus képzésünkre!

A kutyapedikűr fontossága

tapi-kutyakozmetika.huNapjainkban a házi kedvencek számára is kijár az olyan szolgáltatás, amelyek korábban csak az emberek kiváltsága volt – ilyen például a kutyakozmetika, valójában azonban ez nem afféle hóbort, hanem szükséges egészségügyi beavatkozás. Jelen írásunkban a karmok ápolásáról írunk néhány érdekességet! A lakásokban tartott kedvenceknél gyakori jelenség, hogy nem tud megfelelően kopni a karmuk a szobaszőnyeg vagy a padló miatt, ezért azok hamar megnőnek, és idővel akár fájdalmat is okozhatnak. Fontos tudnivaló, hogy házilag semmiképpen sem érdemes megpróbálni levágni őket, mivel a rossz technikával könnyedén sebet ejthetünk a vérerekben, ami fájdalmas lehet az állat számára – egy profi kutyakozmetikus azonban ezt könnyedén, fájdalommentesen oldja meg. A pedikűröztetés minden életszakaszban szükséges, hiszen az idősebb kutyusok számára a hosszúra nőt karmok megnehezítik a mozgást. Hozza el Ön is kedvencét kutyakozmetikánkba, ahol szakszerűen és fájdalommentesen végezzük el a karmok ápolását!

A kutyakozmetika története

tapi-kutyakozmetika.hu.16febEgyre szélesebb körben válik ismertté ez a szakma, és Ön is a legjobb helyen jár, ha egy színvonalas kutyakozmetikus tanfolyam keretein belül szeretne megismerkedni vele. A szakma kialakulása napjainkig több folyamaton ment keresztül és számos érdekesség fűződik hozzá. Gondolta volna, hogy a kutyakozmetika története egészen a 15. századig nyúlik vissza? A múltbeli történetben a kutyák ápolása nem szépészeti, hanem haszonelvűségi szempontból volt ismert. A régi időkben a kutyát nem házi kedvencnek tartották, hanem befogták munkára. A szőr ápolása és karbantartása sem az esztétikai kérdéshez kapcsolódott, hanem pusztán abból fakadt, hogy a munkában ne akadályozza a hosszú szőr a kutyát, például vadászat során. A szépészeti indok csupán a 15. századtól jelent meg és a kutyákat társként tartották, esztétikai szándékkal szépítgették. A kutyakozmetikus tanfolyamok a 20. század elején, a kutyakiállítások kapcsán alakultak ki. Ha elvégzi kutyakozmetikus tanfolyamunkat, hobbira és hivatásra lelhet, profi szakmai háttérrel. Jelentkezzen hozzánk!

Örök hűséges társunk: A német juhászkutya

kutyakozmetikus képzésA kutyakozmetikus képzés rengeteg téma közé kalauzolja a résztvevőket: többek között a kutyafajtákról is rengeteg szó esik. Sokak kedvence a német juhászkutya, mivel barátságos jelleme szinte bárkit levesz a lábáról. Ismerkedjünk most meg ezzel a különleges kutyafajtával! Munkaszerető, hűséges és magabiztos – ezekkel a tulajdonságokkal lehetne a legjobban leírni a német juhászkutyát. A család minden tagját tiszteli, mindig igyekszik a gazdája kedvében járni, hiszen számára ő van a középpontban, ám fontos, hogyha német juhászkutyát szeretnél, akkor foglalkoznod kell vele, mert igényli a törődést és a társaságot. Ápolásuk nem jelent különösebb gondot, ha kedveled a hosszabb szőrű fajtákat is. Szőrüket elég mindössze egy fémfogú kefével rendszeresen átkefélni. Itt fontos megjegyezni, hogy a lakásban tartott kutyák szinte egész évben vedlenek. Kutyakozmetikus képzésünk során betekintést nyerhetsz a különböző kutyafajták kozmetikázásának változatos módjaiba! Te is szeretnél állatokkal foglalkozni? Akkor dönts Te is a kutyakozmetikus képzés mellett!

A pásztorkutyákról bővebben

kutyakozmetikus tanfolyamAz úgynevezett pásztor- vagy juhászkutyák feladata a történelem során mindig is a nyáj őrzése volt. Tehát, ha úgy vesszük haszonállatokként tartották őket, és a pásztorok elengedhetetlen társai voltak a mindennapokban. Továbbá az FCI osztályozása szerint ezek a kutyák alkotják a tíz osztályból az elsőt, melyben a különböző kutyaféléket kategorizálják. Rengeteg különböző féle pásztorkutyát különböztetünk meg, mint például a Border collie, a Csehszlovák farkaskutya vagy a Kuvasz. Ezen kutyafélék elsődleges tulajdonsága kell, hogy legyen a gazdájukhoz és a nyájhoz való lojalitás. Mindezt olyan módon, hogy mondjuk farkasok vagy egyéb ragadozók támadása esetén képes legyen szembeszállni a nyájat fenyegető állatokkal. Ha szeretnél többet megtudni a különböző pásztorkutyákról, és mindemellett szívesen foglalkoznál kutyákkal, akkor kutyakozmetikus képzésünket Neked találták ki! Nálunk mindent megtanulhatsz a különböző kutyafélékről, és mindemellett egy olyan szakma birtokába is kerülhetsz, amivel könnyen el tudsz helyezkedni, illetve akár egy saját vállalkozásnak is kiváló alapot ad! Válassz minket, és legyél Te is profi kutyakozmetikus!

Néhány szóban az agárról

kutyakozmetikus tanfolyamAhhoz, hogy valóban jó szakember válhasson belőlünk, nem elég elvégezni a kutyakozmetikus tanfolyamot, hanem valóban érdeklődnünk is kell az állatok iránt. A kutyák esetében az egyik legérdekesebb és egyben leginkább sarkalatos pont nem más, mint az állat fajtája, hiszen ez meghatározza a küllemét, a szőre minőségét, de olykor még azt is, hogy milyen módon érdemes közelíteni hozzá. Az agár az egyik olyan fajta, amelynek története a legtávolabbra nyúlik vissza az időben. Elsősorban vadászat során jelentettek nagy segítséget az embernek, hiszen testfelépítésük miatt a gyors futás az erősségük. Az agárfélék csoportjába számos fajta tartozik, de mindegyiknél alapvető a nyúlánk termet és a mozgékonyság. Kutyakozmetikus tanfolyamunkon azt is megtanulhatod, hogy hogyan érdemes kezelni ezt a különleges fajtát, hogy valóban szép legyen és az állat számára is előnyös megoldások kerülhessenek előtérbe. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, akkor jelentkezz hozzánk bizalommal, hiszen kutyakozmetikus képzésünk csak Rád vár!

Harcos külső, szeretetreméltó belső: bull típusú terrierek

kutyakozmetikus képzésA bull típusú terrierek első ránézésre félelmetes, harcias kutyáknak tűnnek, a belső azonban mást takar: valójában rendkívül barátságos és hűséges kutyák. Aki kutyakozmetikus képzésre szeretne jelentkezni, nem szabad előítéletekkel fogadnia semmilyen fajtájú kutyát, még akkor sem, ha első ránézésre harciasnak tűnik is, ezért most bemutatjuk Neked a bull típusú kutyákat:
 • Angol bullterrier: Kinézetre összetéveszthetetlen, hiszen a feje elölről nézve tojás formájú, a fejtető a két fül között szinte teljesen lapos. Marmagassága általában 40-50 cm, szeme háromszög formájú, szőrzete pedig rövid és kemény tapintású.
 • Angol staffordshire bullterrier: Középtermetű, rendkívül izmos kutya. Viadalokra tenyésztették ki, mára azonban munkakutyaként és házi kedvencként is megállja helyét.
 • Amerikai staffordshire terrier: Izmos, zömök testű állat. Feje közepesen hosszú, arcra pedig rendkívül izmos, így igazán határozott kiállása van. Kinézete ellenére barátságos, hűséges, bátor és szófogadó.
Jelentkezz hozzánk kutyakozmetikus képzésre Te is!

Kis lakásunk fehér tündére: Bolognese

kutyakozmetikus tanfolyamA kutyák esetében 10 fajtacsoportot különíthetünk el, amely azt a 335 fajtát sorolja csoportokba, amelyet a Nemzetközi Kinológiai Szövetség (FCI) elismertnek tart. Fontos, hogy a kutyakozmetikus tanfolyam alatt ezeket megismerjék tanulóink. Néhány előzőleg bemutatott fajta után ismerjük most meg az otthonokban közkedvelt apró kiskutyát! Egy Olaszországból származó, Bolognese nevű 3-4 kilogrammos ölebről van szó, akit barátságos természettel, játékos kedvvel és kiegyensúlyozottsággal áldott meg a sors. Engedelmes, értelmes, tanítható fajta, így nem csak remek játszópajtásként, de szófogadó társként is kiváló. Tulajdonságainak köszönhetően gyermekekkel is képes biztonságosan együtt élni. Könnyen sétáltatható, jól kijön a többi kutyafajtával és mozgásigénye is mérsékelt. A Bolognese szőrzete hosszú, melyet rendszeresen fésülni és ápolni kell. A nehéz fésülés miatt a gazdák általában levágatják a kutya szőrét, ezért ez az egyik leggyakoribb fajta a kozmetikákban. Kutyakozmetikus képzésünkön többet is megtudhatsz az egyes kutyafajtákról! Jelentkezz hozzánk!

A retrieverekről bővebben

A retrieverekről bővebbenA retrieverek közül a legnépszerűbb fajták a golden és a labrador retriever. Ezek a kutyafajták ma a családok megbecsült házi kedvencei, holott eredetileg vadászkutyáról van szó. A retrievereket vadászatokra vitték, ahol a vadak felhajtása, majd később a lelőtt állatok felkutatása volt a feladatuk. Ezek alapján azt hihetnénk, hogy a retrieverek amolyan engedelmes, katonás, fegyelmezett állatok, ám valójában igen ragaszkodó, játékos, nagyon intelligens és rendkívül barátságos kutyák. Ezek a kutyák igen mozgékonyak, gyorsak a reakcióik és jól képezhetőek. A retriever megbízható fajta, temperamentuma kellemes, mindig lehet rá számítani. Könnyen alkalmazkodik, gyorsan tanul, nyitott, nem hajlamos az agresszióra. Felvillanyozzák az apportírozásra irányuló feladatok, de ha éppen nem vadászaton van, akkor is képes kiválóan beilleszkedni egy kutyaszerető család életébe. Vadászkutya voltából adódóan a retriever mozgásigénye nagy, nem ajánlott lakásban tartani, kertre, udvarra van szüksége és arra, hogy naponta sétáltassák. Kutyakozmetikus képzésünkön mindent elsajátíthatsz, ami szükséges a sikeres karrierhez a szakmában! Ha kutyakozmetikus képzésünket választod, garantáltan nem fogsz csalódni!

A megbízható vadásztárs: kopó

kutyakozmetikus képzésKutyakozmetikus képzésünkön valamennyi kutyafajtával megismerkedhetsz. Az alábbiakban a kopókat mutatjuk be röviden. A kopóknak számos fajtája van, legalább 40-45 változata ismert. Elsősorban falkavadászatokra tenyésztették őket, és itt már két nagy csoportba sorolhatjuk ezt a fajtát, a nagyvadra tenyésztett kopók, valamint kisvadra tenyésztett állatok. Azért beszélünk falkavadászatról, mert a hosszabb, vagy rövidebb üldözés során falkában hajtják a vadat; nyulat, vaddisznót vagy akár szarvast is. A vadászatra való tenyésztésének köszönhető, hogy a kopók szeretnek falkában élni, lojálisak a csapattal, ebből adandóan kiváló és ideális a szociális hajlamuk. Nem versengő típusú kutyák, hiszen a csapatjáték élvez náluk prioritást, ritkán fordul elő falkájukban az úgynevezett rangsor-harc. Természetükből adódóan békés, engedelmes, tanulékony, tehát jól képezhető, szelíd, kitartó és legfőképpen társas lények. Igen mozgékonyak, energikusak, könnyen alkalmazkodnak, és nem túl agresszívek a kopók. Jelentkezz kutyakozmetikus képzésünkre, és ismerd meg részletesen a kutyafajtákat!

Mit kell tudni a vedlésről?

kutyakozmetikus tanfolyamA vedlés nem más, mint a szőrtakaró egy bizonyos részének elvesztése, amelynek segítségével megújulhat a bunda. Természetes folyamat, melyet biológiai tényezők befolyásolnak. A kutyák esetében három különböző típusú vedlésről beszélhetünk, melyek más-más körülmények között lépnek fel. Nézzük meg, melyek ezek!
 • Életkorral járó vedlés: Ez a típus a kölyökkutyák esetében figyelhető meg igazán jól. Sok olyan fajta létezik, amelynek másmilyen a bundája színe, mintázata felnőtt korában – ez úgy fordulhat elő, hogy egy adott ponton elvesztik a „kölyök bundát”.
 • Évszak szerinti vedlés: A kutyák tavasszal és ősszel vedlenek, amelynek főleg azért van jelentősége, mert így képesek alkalmazkodni az időjárás aktuális hőmérsékletéhez. A nyári bunda vékonyabb, hogy jobban bírják az állatok a meleget, míg a téli bunda jóval tömöttebb tapintású, hogy védelmet nyújtson a hideg ellen. Fontos, hogy a vedlésen áteső állatoknak tápanyagban gazdag étkezésre van szüksége!
 • Állandó vedlés: Ez a lakásban tartott állatok jellemzője, hiszen számukra nem szükséges a kinti körülményekhez való alkalmazkodás. Nagyjából úgy működik, mint ahogy az emberek hajának cserélődése.
Szeretnél még többet megtudni a kutyák ápolásáról? Bátran jelentkezz kutyakozmetikus tanfolyamunkra!

Mindent a trimmelésről!

Mindent a trimmelésről!Akik valaha jártak már kutyakozmetikában, azok minden bizonnyal találkoztak azzal a kifejezéssel, hogy trimmelés. De mit is takar ez pontosan? A trimmelés semmiképp sem összetévesztendő a nyírással! A folyamat során nem kerül sor a szőr rövidre vágására, hiszen teljesen másféle kezelési eljárásról van szó. A trimmelés elvégzése az elhalt szőrtől szabadítja meg a kutyát, ezzel szebbé, fényesebbé, levegősebbé téve a bundáját. Fontos, hogy nem végezhető el minden kutyafajtánál! A szálkás szőrű, vegyes szőrű és drótszőrű állatok esetében van arra lehetőség, hogy trimmelés segítségével tegyük szebbé a szőrzetet. Hogyan történik? A kutyakozmetikus szakember kézi módszerekkel eltávolítja az elöregedett szőrszálakat, még az állat fürdetése előtt, majd ezután kerül sor csupán a további, már megszokott folyamatokra. Fontos, hogy csak akkor lehet trimmelni, ha a szőr már megérett rá, tehát láthatóak azok a szőrszálak, amelyeket eltávolításra kerülnek majd! Szeretnél többet tudni a módszerről? Keress minket bátran!